Mid-Century to New-Century

 

 

Mid-Century to New-Century

 The owners of this mid-century ranch loved their house and neighborhood, they just needed more space.  They were also sensitive to the impact their addition would have on their neighbors.  Since the lot was unusually deep with a big back yard, we opted to expand towards the rear.  Working with GO Builders, the front of the house was left largely intact. The original kitchen and dining room were combined to create a new kitchen.  The rear wall was removed, opening this remodeled kitchen to a new great room.  A soaring ceiling with a wood paneled inset and large amounts of glass opens this room to the covered patio and backyard beyond.  An alcove in the dining area is lined in flagstone to match that at the original living room fireplace.  A new master suite was tucked in behind the family room and features large windows opening to the back yard.  The master bathroom is crisp and contemporary and features a floating vanity below floating mirrors.  The remodel’s sensitivity to the neighborhood was recognized when it won a “Mayor’s Choice Award” for fitting in.